Hráči zbystrite pozornosť – viete, ako a kde si kúpiť tú najlepšiu hernú konzolu?

Herné konzoly sa v súčasnosti dostávajú do popredia, pretože sú narozdiel od počítačov cenovo dostupnejšie a majú jednoduchú inštaláciu. Na aké parametre by ste sa mali pri kupovaní hernej konzoly sústrediť a ktorá sa pre vás najviac hodí?

Hráči zbystrite pozornosť – viete, ako a kde si kúpiť tú najlepšiu hernú konzolu?
(zdroj: unsplash.com)

Výhody počítača a výhody konzoly

Konzola je síce špeciálny a do určitej miery jednoúčelový prístroj, no nie je to až taká nevýhoda, ako to znie. V skutočnosti má dva obrovské benefity, z ktorých je jedným to, že konzoly sú spravidla menšie, ľahšie a elegantnejšie, ako počítač.

Výhody nájdete aj priamo v hrách. V skutočnosti existuje viac hier na počítač, ktoré možno nie sú kvalitnejšie, ale bývajú lacnejšie a niekedy umožňujú lepšie nastavenie grafiky (v prípade drahého a kvalitného PC) a rozličné modifikácie.

Konzoly však bodujú v tom, že hry na nich sú optimalizované, vyladené a nijako ich nemusíte nastavovať. Hru si na konzole užijete na obrej obrazovke televízora a máte k dispozícii niektoré aj veľmi lákavé a exkluzívne tituly.

Dvaja súperi – dvaja víťazi

Aj v prípade herných konzol existuje viacero druhov. Klasická „krabička vedľa televízora“ je domácou konzolou do obývačky. Určite je potrebné spomenúť aj vreckové herné konzoly. Gameboy kedysi býval najpopulárnejšou hračkou, dnes ho jemne vytlačili mobilné telefóny. Na trhu je však stále mnoho zástupcov od legendárneho Nintenda, ktoré stoja za zváženie.

Večnou otázkou je, či si vybrať Playstation alebo Xbox. V skutočnosti neexistuje víťaz tohto boja – obe značky majú porovnateľný hráčsky a vizuálny zážitok, obe sú plne kompaktibilné aj s iným príslušenstvom a aj cenovo porovnateľné. Dajte si ale pozor na rôzne edície, ktoré sa objavujú počas celého ich životného cyklu a majú diametrálne odlišnú výbavu. Všimnite si preto, či ide o základné verzie, tenké verzie, výhradne digitálne verzie alebo supervýkonné verzie s podporou HDR.

Ešte väčší prehľad v herných konzolách a orientáciu v tejto problematike získate, ak si pozriete tieto najlepšie herné konzoly, ktoré odporúčame.

Nezabudnite na príslušenstvo

Pri výbere konzoly by ste mali zohľadniť ešte jednu dôležitú vec – herné príslušenstvo. Dôležité je to, čo už máte doma a samozrejme aj to, čo sa ešte len chystáte kúpiť.

Okrem volantu býva častým príslušenstvom napríklad špeciálna kamera, ktorá rozpoznáva váš pohyb v priestore a rôznymi spôsobmi ho prenáša do hry. Za zmienku určite stojí aj špeciálne príslušenstvo typu virtuálna realita, ktorú ponúka napríklad Playstation alebo Nintendo prostredníctvom špeciálnych okuliarov.

Príslušenstvo ale aj iné doplnky k herným konzolám môžete kúpiť aj online a z pohodlia domova. Odporúčame pozrieť sa na Aliexpress v slovenčine, kde sa v tisíckach produktov zorientujete jednoducho a rýchlo a nakúpite naozaj výhodne.